Ικανοποιημένος ο Βλαχογιάννης για την παραμονή της ασφάλισης καφενείων στον ΟΓΑ

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ  ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ για τη δήλωση του Υφυπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, σχετικά με την ασφάλιση των αγροτών και επαγγελματιών όπου δραστηριοποιούνται συμπληρωματικά σε μικρά χωριά, λειτουργώντας καφενεία, κουρεία, μπακάλικα και άλλα μικρά καταστήματα, και οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Κεγκέρογλου θα παραμείνουν ασφαλισμένοι στο Ταμείο του ΟΓΑ και δεν θα μεταφερθούν στο Ταμείο του ΟΑΕΕ.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Βουλευτής Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης μαζί με ακόμη 12 βουλευτές είχαν θέσει επανειλημμένα το συγκεκριμένο θέμα προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς. Παράλληλα στις 2 Αυγούστου 2013 είχε συνυπογράψει και καταθέσει με τους υπόλοιπους Βουλευτές σχετικό ερώτημα προς τον αρμόδιο Υπουργό, για το καυτό θέμα το οποίο απασχολούσε όλο αυτό το διάστημα τους ενδιαφερόμενους πολίτες.  Η δέσμευση αυτή του Υφυπουργού, δείχνει τη μέριμνα της κυβέρνησης για τις μικρές και ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, που παραμένουν και δραστηριοποιούνται στα χωριά τους.

 

Σχόλιο kalogiroi.gr

Εμείς αυτό που έχουμε να τονίσουμε, είναι ότι στα πιο πολλά ορεινά χωριά της περιοχής μας, όπως και σε άλλα ορεινά χωριά άλλων νομών, αυτά τα μαγαζάκια είναι η «ζωή», η διασκέδαση και ο τόπος συνάντησης των κατοίκων τους. Οι άνθρωποι αυτοί, είναι που φυλάν «θερμοπύλες», τα βγάζουν δύσκολα οικονομικά λόγω της μικρής πελατείας των καταστημάτων τους, και παράλληλα κρατάνε ζωντανό ένα χωριό. Θα είναι κρίμα να αναγκαστούν και οι τελευταίοι κάτοικοι, να μεταφερθούν σε μεγαλύτερες πόλεις προκειμένου να αναζητήσουν μια νέα εργασία και να ερημώσουν τελείως όλα τα χωριά. Ας προσπαθήσουμε, αντί να ερημώσουν τα χωριά, να τα ενισχύσουμε με περισσότερο μόνιμο κόσμο, δίνοντας τους περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες εργασίας και διαβίωσης.

This entry was posted in Ευρύτερα Νέα, Νέα του χωριού and tagged , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε