Νέος διοικητής του Νοσοκομείου Τρικάλων ο Δημήτρης Παρθένης

Σήμερα το πρωί στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Τρικάλων, πραγματοποιήθηκε η επίσημη παρουσίαση και ανάληψη καθηκόντων του κ. Δημητρίου Παρθένη, Διοικητή του Γ.Ν Τρικάλων, παρουσία της πολιτικής Ηγεσίας και της Διοίκησης της 5ης Υ.Π.Ε.

Ο Δημήτρης Παρθένης, γιος του εκλιπόντα συγχωριανού μας Γεωργίου Παρθένη, γεννήθηκε στα Τρίκαλα, και ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αθήνα. Εισήχθη με πανελλαδικές εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών με Λίαν Καλώς το 1993.

Στη στρατιωτική του θητεία και στα πλαίσια των καθηκόντων του ως υπηρεσιακού Ιατρού για τα σώματα ασφαλείας συνέβαλε στην εκπαίδευση Α΄ Βοηθειών του προσωπικού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οργανώνοντας διαλέξεις για 6 μήνες.

Κατά  την υπηρεσία υπαίθρου «άγονο αγροτικό ιατρείο Θηρασίας»  πήρε εύφημο μνεία γιατί εγκατέστησε μονάδα τηλεϊατρικής, θάλαμο νοσηλείας και ασθενοφόρο σε ένα άγονο μικρό νησί των Κυκλάδων.

Στη συνέχεια έκανε τραύμα και γενική χειρουργική σε έμμισθη θέση μετά από συνέντευξη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Birmingham“SellyOak” στην Αγγλία.Επιστρέφοντας στην Ελλάδα έκανε γενική χειρουργική και Αγγειοχειρουργική αρχικά στο νοσοκομείο Ν.Ιωνίας «‘Αγ. Όλγα», ενώ παράλληλα  ολοκλήρωσε τον 1ο κύκλο Μεταπτυχιακών σπουδών στον τομέα της Φαρμακολογίας με προσανατολισμό τη Φαρμακολογία-Τοξικολογία του Καρδιαγγειακού Συστήματος. Έλαβε τον τίτλο M.Sc. (MasterofScience) μετά και τη διπλωματική του εργασία που βαθμολογήθηκε με άριστα το 2002.

Το 2003 βρέθηκε στον Καναδά και εργάστηκε σαν research fellow στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Mc Gill στο Μόντρεαλ ως υπότροφος του ΙΚΥ κατόπιν εξετάσεων και στη συνέχεια έμμισθος από το πανεπιστήμιο του  McGillστο RoyalVictoriaHospital, όπου συγκρότησε ανεξάρτητη μονάδα πειραματικού χειρουργείου υπό τον SeldonMagderCriticalCaredivision(καθηγητής στον τομέα αιμοδυναμικής του καρδιαγγειακού). Πρόσφατα μάλιστα δημοσιεύτηκε στο JournalofMolecularSciencesμια σημαντική επιστημονική εργασία για τη διατήρηση της νεφρικής κυκλοφορίας σε συνθήκες σηπτικού σοκ.

Μετά την επιστροφή του από τον Καναδά ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην Αγγειοχειρουργική στο νοσοκομείο «Αττικόν» και έλαβε τον τίτλο του Αγγειοχειρουργού το 2006.

Στη συνέχεια ως λέκτορας με ανάθεση έργου και ως έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης του ιδρύματος «Θώραξ» αναλαμβάνει την οργάνωση και ανασυγκρότηση του Πειραματικού Χειρουργείου του νοσοκομείου Ευαγγελισμός έργο που ολοκληρώνεται με μεγάλη επιτυχία όπως ο τότε καθηγητής Εντατικής Θεραπείας και πρόεδρος του ερευνητικού ιδρύματος «Θώραξ» επισημαίνει στη γραπτή του έκθεση.

Κατόπιν δραστηριοποιείται επαγγελματικά στα Τρίκαλα ως το 2009 διενεργώντας μείζονες αγγειοχειρουργικές επεμβάσεις στην κλινική Παντελιδάκη έργο που διακόπτεται μετά την πώληση της κλινικής και τη διακοπή λειτουργίας της.

Το 2010 ορκίζεται διδάκτορας του πανεπιστημίου Αθηνών με άριστα στο αντικείμενο  Φαρμακολογία- Τοξικολογία του αγγειακού  συστήματος.

Ο Δημήτρης Παρθένης, έχει σημαντικό επιστημονικό έργο δημοσιευμένο σε περιοδικά διεθνούς απήχησης που μπορεί να αναζητήσει κανείς στο Pubmed.

Στη συνέχεια εργάστηκε αρχικά στο ΕΚΑΒ Κινητές Ιατρικές Μονάδες και κατόπιν στο Lancasterστην Αγγλία σαν Αγγειοχειρουργός. Σήμερα εργάζεται ως ιδιώτης Αγγειοχειρουργός στη Νίκαια του Πειραιά. Ο Δημήτρης Παρθένης είναι επίσης υπεύθυνος Ιατρός του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου Αλληλεγγύης Αθήνας.

Είναι παντρεμένος με την Ιατρό-Αναισθησιολόγο Κατερίνα Μπελιά-Παρθένη και έχει 3 γιούς  το Γιώργο, το Δημοσθένη και τον Κλεισθένη.

This entry was posted in Νέα του χωριού and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε