Αποκριάτικη Εκδήλωση στου Καλογήρους

Αρθρογραφεί ο Ιωάννης Γεωργομάνος – Πρόεδρος Τ.Κ.Καλογήρων

Η Κυριακή των Αποκριών αποδείχθηκε μια γεμάτη μέρα για το χωριό μας, με μεγάλη συμμετοχή από τους συγχωριανούς μας αλλά και πλήθος επισκεπτών που παρεβρέθησαν στα δρώμενα που οργάνωσε η τοπική κοινότητα και ο δήμος Πύλης.

Η μέρα ξεκίνησε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο προαύλιο της εκκλησίας μετά την Κυριακάτικη λειτουργία. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, είχαμε την ευκαιρία να μαζευτούμε όλοι μαζί, να κεραστούμε και φυσικά να ψάξουμε για το φλουρί της βασιλόπιτας. Αφού λοιπόν ο πάτερ Στέργιος ευλόγησε κι έκοψε την πίτα ξεκίνησε το ψάξιμο από μικρούς και μεγάλους. Το φλουρί έτυχε στην πρεσβυτέρα Μαρία Κωτούλα, όπου έλαβε για δώρο ένα tablet. Tο «παρών» εκ μέρους του δήμου Πύλης έδωσαν οι Αντιδήμαρχοι Βυσσαρίων Τζάνης και Λαμπρινή Οικονόμου, ενώ με την παρουσία του μας τίμησε και ο τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. για το νομό Τρικάλων, Ηλίας Τσιαούσης.

Το απόγευμα με την ανεκτίμητη βοήθεια των νέων του χωριού και όλων των συγχωριανών, ξεκίνησε η προετοιμασία για την αναβίωση του εθίμου του «Αφανού» με την κατασκευή του να αποτελεί την πλέον ευχάριστη και διασκεδαστική στιγμή της ημέρας.

Λίγο μετά τις 8 στην περιοχή «Φεγγάρια», παρουσία απρόσμενα μεγάλου αριθμού επισκεπτών, ακολούθησε το κάψιμο του «Αφανού» ένα έθιμο πολλών χρόνων ενώ στη συνέχεια ακολούθησε βραδυά με φαγητό και ποτό προσφορά της τοπικής κοινότητας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πύλης Κωνσταντίνος Μαράβας, οι Αντιδήμαρχοι Αθανάσιος Κωστάκης και Γεώργιος  Τζιορτζιώτης, οι δημοτικοί Σύμβουλοι Βασίλειος Αναγνώστου, Κων/νος Κρούπης και Σωτήρης Χατζής και ο Πρόεδρος του χιονοδρομικού Στέφανος Καλαμαράς.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους για την παρουσία τους, ιδιαίτερα όσους βοήθησαν και να ευχηθώ σε όλους «Καλή Σαρακοστή! Χρόνια Πολλά!!» και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναμαζευτούμε πάλι όλοι μαζί.

 

Ο πρόεδρος

 

Ιωάννης Γεωργομάνος

 

This entry was posted in Κοινοτικά Νέα and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε