Κούλουμα στους Καλογήρους – Μέρος 1ο

Αποδεκτή έκαναν πολλοί συγχωριανοί και επισκέπτες από τα Τρίκαλα, την πρόσκληση της τοπικής κοινότητας Καλογήρων και της νεολαίας, στο κάλεσμα για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας στο χωριό μας. Η εκδήλωση μεταφέρθηκε στο χώρο του ξενώνα «Δημόκριτος» (από την πλατεία του χωριού) λόγω των άσχημων καιρικών φαινομένων που επικρατούσαν.

Η εκδήλωση περιείχε νηστίσιμο φαγητό, ποτό, πολύ κέφι, χορό αλλά και το παραδοσιακό γα’ι’τανάκι  όπου και ο ιδιαίτερος χορευτικός χαρακτήρας του συγκεκριμένου εθίμου δεν άφηναν κανέναν από τους παρευρισκόμενους αδιάφορο.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε ένα μέρος  φωτογραφιών από την χτεσινή ημέρα που μας απέστειλε η συγχωριανή μας Βασιλική Αγγέλη.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Πύλης, την κοινότητα Καλογήρων και τον πρόεδρο Γεωργομάνο Ιωάννη, την νεολαία Καλογήρων, τους χορηγούς της εκδήλωσης, όλους τους συγχωριανούς που βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση αλλά και όλο τον κόσμο που αποδέχθηκε αυτή την πρόσκληση και μας τίμησε με την παρουσία του.

Σύντομα περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο.

Καλή σαρακοστή σε όλους.

 

This entry was posted in Ήθη και έθιμα, Κοινοτικά Νέα, Νεολαία Καλογήρων and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε