Εορτασμός Αγίου Πνεύματος στους Καλογήρους

Αρθρογραφεί ο Γεωργομάνος Ιωάννης (Πρόεδρος Κοινότητας Καλογήρων)

Η εορτή του Αγίου Πνεύματος τιμήθηκε και φέτος με τη δέουσα μεγαλοπρέπεια στου Καλογήρους του Δήμου Πύλης. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, εκτός από τους συγχωριανούς μας, πολλοί ήταν οι προσκυνητές από άλλες περιοχές, που προτίμησαν και φέτος να εορτάσουν στο εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας στο χωριό μας.

 

Με το πέρας του Όρθρου και της πανηγυρικής θείας λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, προσφέρθηκε στους πιστούς φαγητό – μοσχαράκι με κοφτό μακαρονάκι – προσφορά της εκκλησίας και πολλών δημοτών. Ο καιρός βοήθησε και όλοι απόλαυσαν την ημέρα, σε ένα καταπληκτικό τοπίο με δένδρα και πράσινο, με θέα τον Κόζιακα και την Ελάτη.

 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στην αρτιότητα της εορτής, την νεολαία του χωριού και τους μαγείρους, Νέστορα Χρυσόμαλλο και Κώστα Κεραμίδα, για το καταπληκτικό φαγητό που άφησε όλους ευχαριστημένους. Ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω όλους όσους κάθε χρόνο προσφέρουν από το υστέρημα τους και βοηθούν στην διατήρηση του εθίμου, που συνεχίζεται ανελλιπώς και «κρατάει» τόσα χρόνια.

 

Να ευχαριστήσω ακόμη όλους όσους μας επισκέφθηκαν από μακριά και με την ευχάριστη διάθεσή τους, συνεισφέρανε στην δημιουργία του όμορφου κλίματος της εκδήλωσης, εξαιρέτως δε τον αντιδήμαρχο κ. Ούτρα Κωνσταντίνο – που προσέφερε και το κρέας για την εορτή – την αντιδήμαρχο κα. Λαμπρινή Οικονόμου, τον νεοεκλεγέντα δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Τσόλα, τον υποψήφιο βουλευτή Μικέλη Χατζηγάκη καθώς και τον τέως υπουργό Σωτήρη Χατζηγάκη που μας τίμησαν με την παρουσία τους!!

 

Πολλά συγχαρητήρια στον Ιερέα του χωριού πάτερ Στέργιο Κωτούλα, πρωτεργάτη της επιτυχημένης εκδήλωσης, για την προσπάθεια που καταβάλει κάθε χρόνο για τη διατήρηση του εθίμου.

 

Προσωπικά εύχομαι Χρόνια Πολλά! και του χρόνου πάλι, με τη βοήθεια του Θεού, όλοι μαζί με Υγεία να γιορτάσουμε το Άγιο Πνεύμα.

 

Ο πρόεδρος,

Γεωργομάνος Ιωάννης.

 
Ακολουθούν φωτογραφίες και από την συγχωριανή μας Βασιλική Αγγέλη.

 

This entry was posted in Κοινοτικά Νέα and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε