Νέα στέγη για την εκκλησία του χωριού μας

Αρθρογραφεί ο Ιωάννης Γεωργομανος (Πρόεδρος τοπικής κοινότητας Καλογήρων Τρικάλων)

Τους Ι. Ναούς Αγίου Νικολάου Καλογήρων Πύλης και Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη συνοικία Γαρδικάκι Τρικάλων συντηρεί και διασώζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση διάθεσης πίστωσης, συνολικού ύψους 32.400 ευρώ, για τα δύο νέα έργα που χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

«Μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη, τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, τις Ιερές Μητροπόλεις και τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, διασώζουμε εκκλησίες και θρησκευτικά μνημεία, χρηματοδοτώντας έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με δημιουργική υπέρβαση των αρμοδιοτήτων μας, έχουμε σε εξέλιξη ένα ολοκληρωμένο σχέδιο παντού στη Θεσσαλία για τη συντήρηση της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς, της ιστορικής μνήμης και της ελληνικής μας ταυτότητας. Αποδίδουμε ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους συνάθροισης και λατρείας, τους παραδίδουμε στις επόμενες γενιές και δημιουργούμε προορισμούς θρησκευτικού τουρισμού, με αξία για την κοινωνική, πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Στον Ι. Ναό Αγίου Νικολάου Καλογήρων, επισκευές και συντήρηση της στέγης και στον Ι. Ναό Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου στη συνοικία Γαρδικάκι,προβλέπονται επισκευές επιχρισμάτων, νέα επιχρίσματα και χρωματισμοί στην εξωτερική τοιχοποιία.

IMG_6404

This entry was posted in Εσείς γράφετε..., Κοινοτικά Νέα and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε